12
12
 ledige stillinger på HKKommunaljob
121
121
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune

|
Nordsjælland
|
Indrykket 28-01-2020

Borgerkonsulent - Socialrådgiver/Socialformidler eller anden socialfaglig uddannelse

Halsnæs Kommune har en stilling ledig som borgerkonsulent i Familieteamet i "Sammen om ny velfærd" til besættelse pr. 1. april 2020 eller snarest derefter.

Brænder du for at hjælpe udsatte børn, unge og deres forældre med trivsel, udvikling, uddannelse og job som sigte?  Har du erfaring med LØFT, og vil du være med til at arbejde helhedsorienteret ud fra familiernes  behov, ønsker, håb og drømme, så er du måske den nye borgerkonsulent til vores familieteam.

Hvem er vi

Vi er 5 tværfagligt sammensat erfarne borgerkonsulenter og 1 teamleder som brænder for arbejdet med familierne. Det tværfaglige har stor betydning og en forudsætning i arbejdet med familierne, men også i vores fælles faglige udvikling har vi brug for hinandens forskellige kompetencer og kreativitet. Vi har humor, er rummelige og ærlige og så har det stor værdi for os at, vi vil lykkedes med vores familier, at vi tror på dem, at vi vil udvikle os så vi bliver dygtigere i arbejdet og at vores valg af sprog har afgørende betydning for måden vi ser mennesker på. 

Sammen om ny velfærd startede i 2015, som et projekt under Frikommuneforsøget med fokus på én plan, sammenhængende borgerforløb og med netværket, som en del af løsningen på familiernes udfordringer.

Det overordnede mål for Sammen om ny velfærd er, at familierne øger deres mestring af livet, herunder at forældrene opnår kontakt til arbejdsmarkedet, at børnene trives og har stabil skolegang, samt at de unge påbegynder og fastholder en uddannelse. Familierne er, i udgangspunktet, indskrevet i "Sammen om ny velfærd" i 2 år.

Sammen om ny velfærds familieteam blev i 2018 driftssat og organiseret under Familieafdelingen.

Familieafdelingen består af fire teams. Visitation og Tidlig indsats, Sammen om ny velfærd, Myndighed og Anbringelse. Alle teams har egen teamleder. Der er én leder af hele Familieafdelingen.

Familieafdelingen arbejder målrettet med, at indsatsen til børn og familier sættes i gang så tidligt som muligt. Vi skal arbejde endnu mere med at inddrage barnet, den unge og familien, således skal de være i centrum for løsninger i eget liv, og med inddragelse af netværket omkring familierne. Vi ønsker at være nærværende og synlige i såvel sagsbehandlingen som ude i familierne.

Borgerkonsulentens opgaver

Som borgerkonsulent yder du en håndholdt indsats, der kombinere myndighedsarbejdet med støtteperson- og behandlingsopgaverne i og omkring hele familien. Sammen om Ny Velfærd dækker et stort myndighedsområde inden for Serviceloven, Lov om aktiv beskæftigelse, Lov om aktiv socialpolitik, samt Lov om Sygedagpenge. Borgerkonsulenterne har alle myndigheden på alle disse områder og skal samtidigt alle fungere som udfører i familierne med indsatser som bl.a. kan være familiebehandling, kontaktperson, praktisk pædagogisk støtte i hjemmet, voksenstøtte, virksomhedskonsulent, samt mentor.

Medarbejderne i teamet er sammensat med indgående erfaring fra dele af disse fagområder, og har særlige roller inden for områderne, således at kvaliteten inden for alle områder sikres.

Vores kommende kollega får en særlig rolle i teamet med kvalitetssikring inden for beskæftigelsesområdet, der fortrinsvist består af borgere i målgrupperne: aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, samt aktivitetsparate uddannelseshjælpsmodtagere. Vi arbejder dog også med sygemeldte, samt fleksjobvisiterede. Vi har en forventning om, at du kender til frister samt ret og pligt på disse områder. Vi udarbejder rehabiliteringsplaner og lægger sager til Rehabiliteringsteamet. Det er en stor fordel, hvis du har erfaring med dette.

Du er teamspiller og har lyst til at indgå i et tæt samarbejde med familierne, da borgerkonsulenterne er familiens primære kontakt til kommunen og varetager 75 % af indsatsen omkring familierne.  Borgerkonsulenterne arbejder altid i makkerpar i familierne, og tager et fælles ansvar for teamets familier. Vi arbejder helhedsorienteret, hvilket betyder at du også vil være i et tæt og koordinerende samarbejde med daginstitutioner, skoler, arbejdspladser og inddragelse af netværk tæt på familiens hverdag.

Vi holder teamdage uden for rådhuset og har ekstern supervision i anvendelsen af den løsningsfokuserede metode, som sammen med SOS er vores metodiske fundament. Borgerkonsulenterne dokumenterer i følgende fagsystemer: DUBU, Momentum, Nexus samt SBSYS.

Hvis du syntes det lyder spændende, skal du endelig ikke holde dig tilbage fra at søge, selv om det kan syne som en stor mundfuld.

Vi vil gerne invitere dig med til:

 • At blive en del af en faglig stærk afdeling, som gør en forskel for de mest sårbare børn, unge og familier i Halsnæs Kommune.

 • At udarbejde gode, udviklende, inddragende løsninger i samarbejde med familierne.

 • At være en del af et fagligt engageret team med gode muligheder for kollegial og ledelsesmæssig sparring.

 • At arbejde på en arbejdsplads, hvor vi videreudvikler vores kompetencer sammen?

 • At være en del af den fortsatte udvikling af denne helhedsorganiserede indsats omkring udsatte børnefamilier i vores kommune.

 • At have 4 engagerede kollegaer med forskellig faglig baggrund.

 • At få ekstern Metodesupervision.

 • Teamdage.

 • At være en del af et team hvor vores fælles trivsel, humor og plads til fejl har stor værdi.

 

Borgerkonsulentens opgaver er bl.a.:

 • At udarbejde børnefaglige undersøgelser.

 • Træffe afgørelse om foranstaltninger iht. LSS 52.

 • Opfølgning og revidering af handleplaner i DUBU og ICS iht. LSS 140.

 • Udarbejde supplerende børnefaglige undersøgelser iht. LSS 50.

 • Myndighedsarbejde inden for Lov om aktiv beskæftigelse, Lov om aktiv socialpolitik, samt Lov om Sygedagpenge.

 • Udarbejdelse af rehabiliteringsplaner.

 • Familiebehandling, kontaktperson, praktisk pædagogisk støtte i hjemmet, voksenstøtte, virksomhedskonsulent, samt mentor.

 

Vi forventer:

 • At du er uddannet socialrådgiver/socialformidler eller har anden socialfaglig uddannelse.

 • At du har erfaring fra myndighedsarbejdet i Jobcenter/ en Familieafdeling og er fagligt velfunderet.

 • At du har gode samarbejdskompetencer på tværs af fag og har lyst til videreudvikling heraf.

 • At du arbejder helhedsorienteret.

 • At du har gode motivations og relations kompetencer.

 • At borgerinddragelse er en central værdi og omdrejningspunkt for dit arbejde

 • At du har lyst til at tænke kreativt i opgaveløsningen.

 • At du er indstillet på have fleksible arbejdstider. Der kan forekomme aftenarbejde og morgenarbejde, da indsatsen tilrettelægges ud fra familiernes behov.

 • At du kan lide at arbejde ude i familiernes hjem.

 • Er god til at prioritere dine opgaver.

 • At du også tør bede om hjælp hos dine kollegaer.

 • At du tror på mennesker og deres evner til at skabe forandringer.

 • At du kan bevare roen, når du står i pressede/ukendte situationer.

 

Vi ser gerne:

 • At du har en familiebehandleruddannelse og erfaring i familiebehandling.

 • At du har erfaring med LØFT/SOS.

 

Løn og ansættelsesvilkår:

Sker efter gældende overenskomst samt principper om Ny Løn.

Ansøgningsfrist: Mandag den 17. februar 2020 kl. 12.00.

Ansættelsessamtaler: Der afholdes ansættelsessamtaler fredag den 21. februar 2020. Du vil blive præsenteret for en case, når du ankommer, som du vil få tid til at forberede på stedet.

Om Halsnæs Kommune

Halsnæs er ikke som alle andre. Halsnæs byder på rå, nærværende og autentiske oplevelser i Kongernes Nordsjælland, der giver enestående muligheder for at udfolde sig. Halsnæs er ikke for fint, og det føles ægte. I Halsnæs byder vi folk indenfor i en afslappet stemning, hvor alle kan deltage og være sig selv.

Halsnæs Kommune er en moderne og rummelig arbejdsplads i stadig forandring. Vi er en røgfri arbejdsplads fra 1. august 2020. Læs mere om Halsnæs Kommune på www.halsnaes.dk eller på vores LinkedIn-profil. Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Kontakt

Halsnæs Kommune

Rådhuspladsen 1
3300
Frederiksværk
Danmark
Tlf: 47 78 40 00
Praktisk information
Oprettet:
28-01-2020
Udløber:
17-02-2020
Kviknummer:
LJA-79097006
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Konsulent og rådgivning,
Socialrådgivning
Beliggenhed
Lignende job
Industriens Pension
København, Storkøbenhavn
Frist:
28-09-2020
Ballerup Kommune
Ballerup, Storkøbenhavn
Frist:
02-10-2020